Трябва ли да следваме сляпо всичко, което четем и виждаме ?

Трябва ли да следваме сляпо всичко, което четем и виждаме ?

Преди известно време, към мен се обърна жена, която провокирана от все по-честите статии в Интернет за хора, зарязали заниманията си в момента, защото са открили мисията в живота си или за да я търсят ,  живеят щастливо и леко, а нещата им се подреждат сякаш с магия, бе напуснала работа и се беше отдала на своето хоби.

Тя смяташе, че правейки това, ще има достатъчно пари, да живее, да покрива нуждите си и едновременно да прави нещо, което харесва.

Нещата на практика се бяха оказали различни.

Не бе намерила достатъчно клиенти за изработваните от нея ръчни продукти, не успяваше да закупи материали за тях, не беше помислила как да рекламира трудът си адекватно, сметките се трупаха, а с тях и стресът, какво да прави, дали не е сбъркала, защо става така и сега..накъде?

Допълнително близките и хора, бяха започнали да и натякват, че са и казали как “точно така ще стане” и в един момент, тя беше започнала да се чувства откровенно зле физически и психически.

Когато дойде при мен, жената недоумяваше, защо се беше получило така, при положение, че беше последвала мечтата си, още повече имаше толкова примери в Интернет, че това е начинът и така се прави..

Това, което е добре да разберем е, че е препоръчително да взимаме добри житейски примери и практики, но е от решаващо значение, ние сами, чрез нашата интуиция и вътрешен глас, да вземем крайното решение.

Не просто копи-пейст, това не работи.

Не работи, защото всеки от нас има свой собствен път и пак ще го кажа, това, което работи за мен, може да е тотално фиаско за теб.

В течение на сесиите ни, тя ми сподели, че нещо от вътре все пак и е подсказвало, да не го прави, да не избързва, но е пренебрегнала този глас..

Всъщност грешка нямаше, имаше пореден научен урок ..

Когато правим избори, ние трябва да сме готови да понесем и последствията, това се нарича отговорност.

Може дадено решение, да не ни донесе, точно това, което сме очаквали, но неминуемо ще ни научи на друго.

Затова няма “грешен” или “правилен” избор.

Прекрасно е, когато търсим мисията си, когато правим повече от нещата, които харесваме и ни зареждат, но ако имаме прекалено много съпротиви и чуденки спрямо нещо,  не пречи да се консултираме със специалист.

Има изключителни консултанти по кариерно развитие, личен брандинг, великолепни коучъри, психотерапевти, психолози, фитнес инструктори и т.н., според нуждите на всеки.

Цената, която ще платим там, би ни дала НЕ готово решение, а различен поглед над нещата за тънки моменти и специфики, които може би пропускаме, особено под въздействие на емоции..

И после да изберем САМИ пътя си в този момент от живота..

Каквото и да направим, независимо, как изглежда облепено с етикети от сорта на “грешка”, “провал”,  “трудно “, “невъзможно” и т.н., то всъщност е за добро..

Защото ни развива, защото ни води напред, а ние за това сме тук на тази Земя..

Затова просто продължаваме, една идея по-мъдри от преди..