Обикновено – Необикновено

Обикновено - Необикновено

Желанието да бъдеш необикновен – това е много обикновено желание.

Да се отпуснеш и да бъдеш обикновен – ето това е наистина необикновено

Ошо

Аз съм обикновен човек, ама съвсем при това..

Не владея до съвършенство нито едно нещо, не съм виртуоз в никое изкуство, не съм невиждана красавица, дето спира дъхът на всичко живо, не готвя така, че хората да се пристрастяват, правя аматьорски снимки, рисувам, но не шедьоври, пея – е, поне няма оглушали..

Аз съм обикновен човек..

В днешно време, когато повечето хора искат да са необикновени, да отстранят всички свои недостатъци, чрез операции, диети, тренировки, да са задължително лидери, първи във всичко, високо конкурентни, всекидневно и ежеминутно позитивни, нахъсени, надъхани, активни, продуктивни, енергични, живеещи на макс, на екс, за момента, тук, сега и даже утре..

Аз съм обикновен човек..

Във време, когато ежесекундно ни заливат снимки на  супер щастливи хора, успяли хора, свежи хора, влюбени хора, сексуални хора, обичащи себе си хора, осъзнати хора, просветлени хора, духовни хора..

Аз съм обикновен човек..

Оказа се, че не съм 24 часа пращяща от енергия, пия кафе, ям шоколадови торти и то по няколко парчета, имам тъжни моменти и такива в които съм гневна, плача, имам своите “грешки”, неуспехи, падам, ставам, не се усмихвам непрекъснато, дори посмявам, О, Боже мой, да не съм положително настроена всекидневно..

Аз съм обикновен човек..

И тогава разбрах, че точно това му е хубавото, че не се налага да покривам ничии критерии, очаквания, изисквания, желания..

Че съм добра, приемаща и прощаваща, към най-важният човек в живота ми – АЗ!

Няма драма, харесвам се и се обичам, ама точно такава, каквато съм..

Свободна!